På förmiddagen idag pratade jag med en valpköpare som var jätte ledsen över en domares sätt på en lydnadstävling. Blev såklart upprörd över detta agerande och kunde inte förstå att det öht hänt. Nåväl framåt eftermiddagen blev jag uppringd av domaren som förklarade sin syn på saken och berättade sin version av vad som hänt. Jo den version jag hört överensstämde med den versionen domaren berättade.

Men……… den tävlande/tävlandena uppfattade saken på ett sätt och domarens intention var en helt annan.

Detta har fått mig att tänka till rejält på hur jag själv agerar som domare, vad jag säger och vad jag gör. På en tävling är det nerver som till stor del ställer till bekymmer och man hör kanske det man vill höra. Som domare är man en auktoritet som man ogärna ”käftar” med eller ifrågasätter av rädsla för att hamna på minus från början (kanske?).

Så domarkollegor som läser detta. Var tydliga och säkerställ att det ni vill säga tas emot på samma våglängd & TACK! till berörd domare som ringde upp och förklarade.

//Anna