Vilka veckor vi haft i Tyskland. Åkte söndag den 24 juli ner mot Tyskland och gjorde en övernattning i Puttgarden 55 mil. Promenera, handla och njuta av en fantastisk kväll.

Parkeringen vi sov på första natten.

Måndag morgon åkte vi söderöver, en mindre behaglig dag………..67 mil i strålande sol, köer, köer, köer och en icke fungerande AC, pust. Vi åkte vid 06.00 tiden och var framme runt 20.00. Då var både vi och hundarna ganska möra. Tisdag vilodag och sedan började tävlingarna på onsdagen med Farm trial.

Vår ”ställplats” under veckan i Hösach

Tres startade på alla djurslag och gjorde sitt bästa efter sina förutsättningar. Valparna levererades 6 juni och med inte jättemycket träning så blev det som det blev. Hon fick i alla fall Qualification (Q) på fåren, väldans olydig på korna och för snabb på ankorna. En rolig dag med mycket fart.

Sedan var det Tåttans tur torsdag-söndag, hon och jag gjorde så gott vi kunde. Fick en väldig massa rosetter och band. Nu var ju det egentligen inte bara för bra prestationer enbart utan även för att hon tävlade som ”annan” ras, allt för att hon inte är ASCA reggad. Konstigt men så är det.

Måndag morgon bar det av till Wrohm till Jule och Mattias. Ja vad ska man säga om den resan på 62 mil…….. . Vi åkte vid 06.00 tiden och var framme runt 20.00. strålande sol, köer, köer, köer (bl.a. 2 timmar i en tunnel i Hamburg) och en icke fungerande AC…………. Väl framme fick vi ett varmt mottagande med ost fondue i deras Tipi, trevlig samvaro och goda skratt.

Tisdag och onsdag, invallning av djur, shopping, bad och trevlig samvaro. Torsdag morgon började allvaret igen. Jag ska inte tråka ut er med massa detaljer men vi fick med oss 6 titlar hem och Tåt är nu klar för Advance klass på alla djurslag. Vi hade möjlighet att starta Advance men avstod då hennes utbildningsnivå inte är där ännu. Nu är det bara att träna på och i höst ska vi starta FCI igen. Nedan blandade bilder från Wrohm.